<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









Ziyaretçileri Sitenizde Daha Uzun Tutun

Yazar: Yorum

Birçok site admini ziyaretçiyi sitesinde fazla tutmanın yollarını arar. Bunun için elimize müzeleri alalım. İnsanlar yeni bilgi öğrenmek ve görsel hafızasını genişletmek için müzelere giderler. Sitenizi bir müze gibi düşünün ziyaretçiler konularınızı okumaktan zevk alıyor. Peki ziyaretçileri sitemizde nasıl daha uzun tutarız?


1) Bağlantı Listesi Oluşturmak
Blog yazarlarının birçoğu bunun önemini bilmiyor. Bağlantı Listesi sayesinde yazı başlıklarınız daha iyi gözükür. Ziyaretçi diğer sayfalarla uğraşmadan gezintisini yapar. Ek bir bilgi olarak google adsense tarafından onaylanmayanlar bu yöntem ile şansını arttırabilir.
Bağlantı listesi oluşturma ;
Yerleşim > Gadget Ekle > Bağlantı listesi
2) Kategorilere Ayırmak
Yazdığınız makaleleri belli başlıklara ayırın. Örneğin; Teknoloji,Google Adsense,Blog bu sayede ziyaretçiler aradığına daha çabuk ulaşacak.
3) Bunlarda dikkatinizi Çekebilir
Blogger'ın sunmuş olduğu temaları kullananlar LinkWithin uygulaması sayesinde sitelerine ekleyebilir. Etiket üzerinde toplanmış konuları listeler. Örneğin; Google adsense üzerinde toplanmış konuları yansıtır. 
4) Başlık
Başlıklarınız dikkat çekici olmalıdır. Örneğin; Google adsense para kazanmak, yerine Google adsense'dan aylık 1000 TL nasıl kazanılır? olabilir. Herkesin bildiği konuyu renklendirmeniz gerekir. 2015 yılında Google adsense'dan para kazanmayı bilmeyen kalmadı. Tabi ki yalan başlıklar ile kimseyi kandırmayın.Sadece örnek olarak verilmiştir.
5) Ara vermek
Ara vermek esasında seo kuralıdır. Makaleniz uzun ise ara başlıklar atarak okuyucuyu rahatlatmalısınız.Ziyaretçi sonuç odaklıdır. Aradığını bulmak ister. Düz bir yazı yerine ara başlıklı yazı daha çok okunur.
6) Örneklendirme
Yazınızda ziyaretçinin daha iyi anlaması için örnekler verin. Kendinizi öğretmen gibi düşünün. Sitenizi ziyaret edenler öğrenci onlara öğretmek zorundasınız.
7) Düzen
Blog yazarı düzenli olmak zorundadır. Sitenin arka planını içeriğini paylaşım zamanını iyi ayarlamalıdır. Siteniz şık ve dikkat çekici olmalıdır.
8) İçerik
Paragrafınızı uzun tutmayın. Ziyaretçiyi oyalamayın direk konuya girin. Yazılarınızı özenli ve düzenli tutun. Görsel mutlaka ekleyin. İnsanlar görerek daha iyi anlıyor. ( Ben görseli bol bir içeriği okumayı çok severim.) İçeriğiniz de argo küfür kullanmayın. içeriğiniz bir çok blog da veya site de yazılana benzemesin. Bunun için forum sitelerini veya büyük blogları takip ederek eksiklerini görün. Bu eksiklerden makale çıkarmaya çalışın.
9) Sitenizi hızlandırın
Siteniz de fazla reklam kullanmayın. Sitenin hızını yavaşlatır. Makale içinde reklam bulundurmayın. Özenle yazılan makaleler bu yüzden heba olabiliyor. Reklamınızı yan taraflara üst taraflara koyun. Reklam dikkatini çekiyorsa ziyaretçi zaten tıklar. Zorlamanın anlamı yok!
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: